DSV koopt 300 elektrische vrachtwagens bij Volvo

Logistiek dienstverlener DSV heeft een overeenkomst gesloten met Volvo voor de levering van 300 elektrische vrachtwagens. Het is de grootste order voor elektrische vrachtwagens die Volvo tot nu toe heeft ontvangen.

Ook DSV zet zich in voor de verduurzaming van het transport. Elke dag rijden duizenden vrachtwagens van het bedrijf overal ter wereld om goederen te vervoeren. Steeds meer van die vrachtwagens worden komende jaren elektrisch of gaan rijden op hernieuwbare brandstoffen, zo stelt het bedrijf. In 2030 wil DSV 2.000 elektrische vrachtwagens in zijn vloot hebben.

DSV heeft nu met Volvo een overeenkomst gesloten voor het inzetten van maar liefst 800 nieuwe vrachtwagens. Hiervan zijn er 300 volledig elektrisch, de grootste order in zijn soort voor Volvo tot nu toe. De overige 500 vrachtwagens zijn voorzien van diesel- of LNG-motoren. Alle vrachtwagens worden tussen nu en 2026 afgeleverd. Een deel van de te leveren Volvo’s zijn Aero-modellen, die dankzij een gestroomlijnd front minder luchtweerstand hebben en dus zuiniger zijn.

De relatie tussen DSV en Volvo is al oud: de logistiek dienstverlener vervoert veel producten voor de Volvo Group, vooral in Scandinavië. Daar beschikt DSV ook over eigen laadinfrastructuur. Bij grote distributiecentra in Landskrona en Horsens wekken zonnepanelen al veel elektriciteit op, waardoor elektrische vrachtwagens opgeladen kunnen worden.

DEEL HET