Duitsland trekt knip voor waterstof en elektrisch

De Duitse regering reserveert miljarden om de implementatie van waterstof en elektrische aandrijving in de maatschappij te versnellen. Daarbij vergeet de Duitse regering de tankstations en de laadpunten niet.

Om de aanschaf van elektrische trucks te versnellen, reserveert de Duitse regering aanschafsubsidies van in totaal 2,1 miljard euro. Nog eens 00 miljoen wordt gereserveerd om trucks die op waterstof rijden of op Bio-LNG, te ondersteunen. Het geld komt uit een energie- en klimaatfonds en de regeling loopt tot 2023, toevallig ook het jaar tot wanneer LNG-trucks geen tol hoeven te betalen.

Nog eens 3,4 miljard wordt gereserveerd om tankstations geschikt te maken voor het tanken van waterstof en om te zorgen voor voldoende oplaadpunten voor elektrische trucks. De Duitse regering zet voor deze brandstoffen ook nadrukkelijk in op alle mobiliteit, van bussen tot heftrucks en alles wat daarbij komt kijken. Meegenomen is dat de vraag naar waterstof hoogstwaarschijnlijk zal stijgen tot 14 TWh en de vraag naar elektriciteit met 20TWh. Berlijn wil graag dat Duitsland een hoofdrol gaat spelen in de techniek die ten grondslag ligt aan deze energievoorziening.

DEEL HET