Duurzame Ginaf primeurs met Duratruck

Ginaf Nederland B.V. toont op de BedrijfsautoRAI de nieuwe DuraTruck Light E2104 R. Dit hybride distributievoertuig is gebaseerd op de Iveco Daily. Daarnaast is er de Ginaf Durable @ 2114, een volledig elektrisch rijdende truck.

De nieuwe DuraTruck Light is een forse bestelwagen die in de binnenstad volledig elektrisch aangedreven kan worden. Buiten de stad kan er gereden worden op diesel of eventueel CNG.

GINAF maakt voor de E 2104 R gebruik van standaard componenten;  de IVECO DAILY in combinatie met eigen delen, waardoor een uniek voertuig ontstaat wat nog geen gelijke kent. GINAF heeft een slimme manier bedacht om tegen een acceptabele prijs de IVECO Daily te voorzien van een elektrische aandrijving met een range van ca. 65 km voor de binnen steden en stilte- en emissie gebieden. Daar buiten wordt dit voertuig normaal aangedreven door de originele driveline. De elektromotor fungeert op dat moment als een generator om de batterijen te laden voor het volgende emissiezone. Door deze combinatie is het voertuig multi inzetbaar, onafhankelijk van range- en inzeturen. Door het intelligente interactieve fleetmanagement systeem, is het mogelijk om live de groene zone waar emissieloos of geluidloos moet worden gereden in te stellen. In het voertuig wordt de chauffeur gewaarschuwd wanneer deze zone wordt bereikt, waarop de chauffeur van diesel mode moet overschakelen naar EV mode. Het fleetmanagement systeem laat live deze data zien, slaat deze op en kan, indien gewenst, rapporten hiervoor produceren. 

GINAF gaat er vanuit dat ook in Nederland de compensatieregeling gaat gelden voor het GVW van elektrisch voertuigen zoals deze al in een aantal landen geldt. Deze regeling houdt in dat men met een normaal B-rijbewijs het GVW kan opwaarderen tot 4.250 kg. Dit houdt dus in dat de GINAF E 2104 R een iets hoger nuttig laadvermogen overhoudt dan een vergelijkbare diesel bestelwagen.

Na de succesvolle introductie van de eerste volledig elektrisch aangedreven stadsdistributie truck in 2014 de GINAF E 2112 L breidt GINAF haar DURABLE programma met elektrische trucks uit tot niet alleen stadsdistributie maar ook naar regionaal elektrisch vervoer. 

De GINAF levert dus naast de standaard elektrische bakwagens nu ook een complete range van elektrische voertuigen tot een GVW van 44 T.

DEEL HET