E-Truck, brandstofcel- vuilniswagen

Tijdens de Reinigings Demo Dagen op het RDW Testcentrum in Lelystad toonde E-Trucks een vuilnis inzamelvoertuig met een brandstofcel. Deze waterstof truck rijdt in de omgeving van Helmond. Handig, want daar kan ook waterstof getankt worden.

De truck is gebouwd door E-Trucks Europe op basis van een DAF CF truck. Het DAF logo in de grille is dan ook vervangen door slechts de letter 'E' maar uiteraard is er meer vervangen. Zo is de complete aandrijflijn nu elektrisch en zijn de dieseltanks vervangen door waterstoftanks. De brandstofcel produceert elektriciteit uit waterstof en als uitlaatgas komt er uitsluitend schoon water vrij.

Niet alleen het rijtechnische gedeelte wordt elektrisch aangedreven, ook de kraak-pers opbouw wordt op deze schone wijze aangedreven. De nog experimentele waterstof truck rijdt zijn rondjes in de omgeving van Helmond. Dat is niet geheel toevallig want daar is ook één van de nog schaarse waterstof tankstations in ons lang gevestigd. De truck tankt namelijk op de Automotive Campus in Helmond. E-Trucks Europe is overigens gevestigd in Westerhoven.

 

 

 

DEEL HET