Eerste beelden nieuwe VW Crafter

Volkswagen heeft de eerste beelden vrij gegeven van de nieuwe, in eigen huis ontwikkelde Crafter. Van deze bestelauto komt ook een variant met MAN-logo.

De nieuwe Crafter zal gebouwd gaan worden in een gloednieuwe fabriek in Polen, niet ver van Poznan, waar VW al Caddy's bouwt. De nieuwe VW zal hoogstwaarschijnlijk een twee liter dieselmotor krijgen, die de klant keuze beidt uit een bepaald maximum vermogen, dat hoogstwaarschijnlijk ergens tussen de 120 en de 170 pk komt te liggen. 

We vernemen uit de markt dat het hele programma ook als MAN TGE beschikbaar komt, dus niet alleen de versies van 3,5 ton GVW en zwaarder. 

Officieel is er nog niks bekend over alternatieve aandrijvingen. Maar na het Volkswagenschandaal heeft het bedrijf de weg ingeslagen van elektrische mobiliteit. Hoogstwaarschijnlijk komt er dus nog een of andere elektrisch aangedreven variant en wellicht een hybride. 

Volkswagen heeft al laten blijken, dat deze Crafter met veel elektronica uitgerust gaat worden. Denk aan plaatsbepaling, aan intelligente cruise control, en aan mogelijkheden om met de thuisbasis te communiceren en om de ritadministratie bij te kunnen houden. 

De nieuwe Crafter is te zien op de IAA in Hannover. 

 

DEEL HET