Eerste Econic Euro-6 CNG voor Gemeente Rhenen

De Gemeente Rhenen heeft de Nationale primeur van de eerste Mercedes-Benz Econic Euro-6 op CNG. Deze nieuwe Econic is zowel geschikt voor biogas als aardgas.

De nieuwe Econic gaat door de gemeente ingezet worden voor het inzamelen van groente-, fruit- en tuinafval. Afval dat later wordt omgezet naar gas bij afvalinzamelaar ACV in Ede. 

Uniek aan deze inzameling zijn de details. Wanneer het gewonnen gas namelijk weer gemengd wordt met aardgas, kan het gebruikt worden voor de aandrijving van de Econic voorzien van huisvuilopbouw. De Econic 2630 Euro 6 CNG is de eerste Econic met Euro 6 motor in Nederland die gebruik maakt van aardgas en biogas. Met de aankoop van deze truck laat de gemeente Rhenen zien dat ze milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben. Overigens komt de keuze voor Mercedes-Benz niet onverwacht. De gemeente heeft al een Econic met dieselmotor in gebruik. De emmissiearme Econic is voorzien van de Zoeller achterlader medium XL van Haller. De tweede Econic met Euro 6 gasmotor staat al in bestelling voor ACV, de afvalinzamelaar van de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen.

Arbotechnisch en ergonomisch gezien is de Econic vuilniswagen volgens Mercedes een slimme oplossing voor afvalinzamelingsdiensten. Door de lage instap kunnen de chauffeurs en beladers snel en veilig in- en uit stappen. Daarnaast biedt de grote cabine plaats aan vier inzittenden en staan de grote ruiten garant voor een goed zicht. Door de lage zitpositie zit de bestuurder op ooghoogte met voetgangers en fietsers. De automatische versnellingsbak van Allison maakt het rijden makkelijk in het stop-and-go verkeer in binnenstedelijke gebieden.

DEEL HET