Eerste serie MAN eTruck al uitverkocht

Net drie maanden na het start van de verkoop is de eerste serie elektrische MAN vrachtwagens al helemaal uitverkocht. De eerste 700 ‘Limited Edition’ modellen van de eTruck, bestaande uit de eTGX en de eTGS, zijn allemaal verkocht.

De eerste exemplaren van de MAN eTruck worden laten dit jaar aan klanten afgeleverd. Ze worden in München op dezelfde productielijn gebouwd als de diesel-exemplaren. Volgens MAN kunnen de volledig elektrische modellen maximaal 800 kilometer rijden op één acculading. Dat is fors meer dan de modellen die nu op de markt zijn. Hiermee zou de MAN eTruck één van de eerste elektrische modellen voor de lange afstand zijn.

Klanten kunnen kiezen uit drie tot zes accupakketten. Vier hiervan hangen aan het chassis, de andere twee zitten onder de cabine. De MAN eTGX en eTGS kunnen met maar liefst 375 kW snelladen. Bovendien zijn ze voorbereid op MCS-laden, waarmee zelfs meer dan 1.000 kW kan worden geladen. Hier is echter nog geen infrastructuur voor. Samen met Scania, Mercedes-Benz en Volvo maakt MAN zich hier hard voor onder de naam Milence.

“We zijn verheugd dat de nieuwe elektrische truck van MAN zo goed is ontvangen door onze klanten. Het unieke, modulaire accuconcept, dat voor elke toepassing het juiste compromis tussen actieradius en laadvermogen biedt en alle gangbare opbouwtypes mogelijk maakt, draagt hier zeker aan bij. De juiste voertuigen voor de ommekeer in het goederenvervoer over de weg zijn er dus al en zullen nog dit jaar aan de eerste klanten worden afgeleverd. Zowel de bedrijfswagenindustrie als grote delen van de logistieke sector zijn klaar om een beslissende bijdrage te leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. We hebben echter dringend de juiste openbare laadinfrastructuur nodig, zodat het CO2-neutrale goederenvervoer over de weg op gang kan komen en klanten niet gedesillusioneerd raken na de initiële euforie”, stelt Alexander Vlaskamp, CEO van MAN Truck & Bus.

DEEL HET