Eerste Volvo FH Electric voor Nick Willigenburg

Van Dijk Trucks uit Culemborg heeft onlangs een elektrische truck van Volvo mogen afleveren aan Nick Willigenburg.  Speciaal voor de overhandiging had Nick zijn jonge kinderen, zij zijn immers de toekomst, meegenomen. "Iedereen weet natuurlijk dat gemeenten vanaf 2025 zero-emissie zones mogen instellen", aldus Nick.

"Ik heb vooruitlopend daarop de keuze gemaakt om een elektrische truck aan te schaffen. Ik heb zo beredeneerd: ik heb twintig trucks en we hebben redelijk planbaar werk. Er is altijd wel een traject waar de elektrische vrachtwagen in te passen is."

‘Beter dan dit wordt het niet’

Ondanks dat Nick net als vele vrachtwagenchauffeurs liefhebber is van diesel, is hij behoorlijk onder de indruk van de FH-Electric. "Qua rijgevoel denk ik dat het niet beter kan worden dan dit. Het is superstil en wat betreft kracht lever je niks in. Het rijdt naar mijn mening beter dan een dieselvariant. En juist doordat het zo stil is in de cabine, heb je net even wat meer focus voor jezelf en de omgeving. Het is in dat opzicht dus ook veiliger, al moet de omgeving nog wel even wennen aan een stille vrachtwagen."

Opladen

De elektriciteit die de FH nodig heeft, wordt ’s nachts betrokken van een laadpaal. De bedoeling is ook dat er bij Willigenburg ook snelladers komen, dan kunnen meerdere voertuigen tegelijk worden opgeladen. Willigenburg denkt dat wanneer Volvo komt met batterijpakketten die een bereik van 500 km mogelijk maken, het aantrekkelijker voor het bedrijf wordt om met meer elektrische trucks te gaan rijden.   

DEEL HET