Einride bestelt 150 elektrische Peterbilt trekkers

Het is de grootste order van elektrische vrachtwagens voor Peterbilt tot nu toe: Einride heeft 150 stuks van de elektrische Peterbilt 579EV besteld voor zijn klanten.

Het Zweedse Einride kennen we in Europa vooral van de autonome, cabineloze vrachtwagen die het in 2017 presenteerde. Tot grootschalige productie is het tot nu toe echter nog niet gekomen. In plaats daarvan presenteert Einride zich als mobiliteitsspecialist. Het adviseert transportbedrijven op het gebied van elektrificatie en autonoom rijden. Daarbij kan Einride ook zelf vrachtwagens leveren.

Eerder leverde Einride in de Verenigde Staten al 300 elektrische vrachtwagens aan Maersk. Deze waren van BYD, de Chinese autobouwer. Nu echter plaatst Einride een grote order bij een Amerikaanse fabrikant. Van de elektrische Peterbilt 579EV bestelt Einride 150 exemplaren in één keer. Voor Peterbilt is het de grootste order van elektrische vrachtwagens tot nu toe. De vrachtwagens worden door Einride geleverd aan zijn klanten in heel de Verenigde Staten.

“We zijn trots om deze partnerschap met Peterbilt en Rush Peterbilt Truck Centers aan te kondigen, door ons technologieplatform te koppelen aan hun premium hardware”, aldus Niklas Reinedahl, General Manager van Einride in Noord-Amerika. “Door onze samenwerking voor de toekomst van elektrisch transport kunnen we een marktleidend aanbod bieden. Het op de markt zetten van nieuwe technologie is onmisbaar in de omschakeling naar elektrificatie van het transport. We kijken er naar uit om hierdoor de aanwezigheid van Einride op de markt te vergoten.”

De zware 579EV is een belangrijke vrachtwagen voor Peterbilt. De elektrische trekker, die alleen als dagcabine leverbaar is, levert een maximaal vermogen van 670 pk en heeft een bereik van zo’n 230 kilometer. De 400 kWh accu kan maximaal met 150 kW geladen worden. Hiermee komt hij niet in de buurt van de elektrische vrachtwagens die in Europa op de markt komen, maar in de Verenigde Staten is men dan ook nog niet zo ver met elektrisch rijden. Met name de infrastructuur is op veel plekken nog compleet afwezig. Naast de 579EV biedt Peterbilt het 520EV vuilniswagenchassis en de 220EV, een elektrische vrachtwagen op basis van de DAF LF.

DEEL HET