Elektrische trucks voor Peeters Vervoerscentrale

De hoofdstedelijke Peeters Vervoercentrale, sinds 2016 onderdeel van de VSDV Groep (Van Stralen en De Vries) Groep, verzorgt al ruim tien jaar de last mile distributie in de binnenstad van Amsterdam gedeeltelijk elektrisch. Wat destijds kleinschalig met een enkele bestelauto begon, is inmiddels uitgebouwd tot een full-service dienstverlening met vijf elektrisch aangedreven bakwagens met laadklep.

De trucks hebben een actieradius van ruim 230 kilometer en zijn daarmee volgens Peeters in staat om meerdere malen per dag een emissievrije rit van en naar het centrum van de stad uit te voeren. Dit maakt dat ook steeds meer collega logistiek dienstverleners en verladers er voor kiezen om hun goederen bij het nieuwe, goed bereikbare en moderne crossdockcentrum van Peeters Vervoercentrale aan de Beiraweg af te leveren. Vooraf aangemelde zendingen kunnen hier nog tot vroeg in de ochtend afgeleverd worden en gaan dezelfde dag nog mee in de stedelijke distributierit naar de klant.

Peeters Vervoercentrale is van oudsher het bodebedrijf voor Amsterdam, alhoewel ons verzorgingsgebied zich inmiddels uitstrekt van Den Helder tot aan Den Haag en naar de oostkant tot aan Veenendaal. Dus best wel een heel gebied, waar dagelijks circa 65 vrachtauto’s de fijnmazige distributie onder de Peeters-regie verzorgen. Een groot deel van die voertuigen (45 stuks) behoort tot de eigen vloot, maar er is ook sprake van een flexibele schil van charters die veelal wel in de Peeters-kleuren rijden. Verder brengt moederbedrijf VSDV de door haar overgenomen distributiebedrijven ook onder de vlag van Peeters Vervoercentrale. Zo werden recent de activiteiten van Zonneveld uit Beverwijk toegevoegd. Om klaar te zijn voor de verwachte groei in de toekomst, werd vorig jaar een 4.000 vierkante meter groot nieuw crossdockcentrum aan de Beiraweg in het Westelijk havengebied van Amsterdam geopend. Duurzaam gebouwd, voorzien van een dak met zonnepanelen en gelegen aan meerdere doorgaande wegen, om daarmee goed bereikbaar te zijn voor bedrijven die hier hun goederen leveren voor de last mile bezorging. 

Peeters Vervoercentrale is op de nieuwe crossdocklocatie 24 uur per dag geopend van zondagnacht tot zaterdagochtend. 

DEEL HET