Elektrische Volvo’s legden al 80 miljoen kilometer af

Volvo was er vroeg bij met elektrische trucks. Ondertussen rijden elektrische Volvo’s al vijf jaar rond. In deze tijd hebben ze ruim 80 miljoen kilometer afgelegd.

Om het in perspectief te zetten: 80 miljoen kilometer staat gelijk aan 2.000 rondjes om de aarde. Dit is de afstand die elektrische modellen van Volvo sinds de introductie in 2019 hebben afgelegd. Bedenk even hoeveel uitstoot er dankzij de elektrische vrachtwagens niet in de atmosfeer is beland. Dieseltrucks zouden bij het rijden van deze afstand 25 miljoen liter diesel hebben verbruikt.

Al ruim 3.500 elektrische vrachtwagens wist Volvo te verkopen. In Europa kiest de helft van de kopers voor het Zweedse merk. Ook in Amerika gaat het goed: hier is het aandeel van Volvo in het segment voor elektrische vrachtwagens zo’n 56%. De elektrische Volvo’s worden geleverd in 45 landen in zes continenten.

“Ik ben blij om te zien hoe transportbedrijven elektrische trucks in hun dagelijkse activiteiten omarmen en de voordelen ervan inzien. De transportsector vertegenwoordigt 7% van de wereldwijde CO2-uitstoot en elektrische vrachtwagens zijn een belangrijk middel om de klimaatvoetafdruk te verkleinen. Dankzij de vele bedrijven die vroeg zijn overgestapt op elektrische trucks, zien we nu al het enorme potentieel van deze technologie”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks.

DEEL HET