Elektro Retrofit voor bussen van Benteler

 

Benteler Engineering Services presenteert zich tijdens de Busworld in Kortrijk met „Elektro-Retrofit”, een ombouwprogramma voor het elektrificeren van conventionele bussen.  De modificatie van bussen met dieselmotoren naar elektrisch aangedreven voertuigen is een aantrekkelijk alternatief voor het vervangen van busvloten door zero-emission voertuigen. Dit betekent een aanzienlijke kostenbesparing voor busbedrijven.

Bij het ombouwen van de bussen wordt de conventionele aandrijflijn vervangen door een speciale aandrijfasmodule, waardoor het voertuig 100% elektrisch wordt aangedreven. Voor deze modificatie heeft Benteler Engineering Services gekozen voor de aandrijfasmodule van het internationaal opererende bedrijf ZIEHL-ABEGG, toonaangevend op het gebied van aandrijftechniek en ventilatie. De module van ZIEHL-ABEGG kan remenergie direct omzetten in elektrische energie (recuperatie).
Bijkomstig voordeel is dat door vervanging van de conventionele aandrijflijn met deze module het aantal bewegende delen sterk wordt verminderd. Dit leidt tot lagere onderhoudskosten.

Na conversie en onder gegeven omstandigheden is een energiegebruik van 0,9 kilowattuur per kilometer mogelijk. Het is duidelijk dat modificatie een aanzienlijke reductie van bedrijfskosten betekent; de ombouwkosten worden dan ook binnen afzienbare tijd terugverdiend. Naast kostenbesparing zorgt  Elektro-Retrofit ook voor milieuvriendelijk personenvervoer door reductie van emissie en geluid. Elektro-Retrofit is onder andere ontwikkeld voor  standaard- en gelede bussen met een lengte van10 ½, 12 en 18 m.  

Retrofittingprojecten worden uitgevoerd bij de Nederlandse vestiging van Benteler Engineering Services in Helmond.

 

DEEL HET