Emoss Ever truck gepresenteerd

Vandaag werd in Oosterhout de Emoss Ever truck gepresenteerd. Het gaat hier om een zware DAF trekker die voorzien is van een elektrische aandrijflijn in combinatie met een range-extender die op LPG loopt. De actieradius van deze truck is 100 km puur elektrisch, en met de range-extender 500 kilometer.

De tekst 'Zero emission' op de truck is niet helemaal waar, aangezien LPG een fossiele brandstof is. Emoss koos in deze fase van het project voor deze brandstof vanwege het uitstekende LPG netwerk in Europa. Andere brandstofffen zoals waterstof zouden ideaal zijn, maar dat spul is nog slecht verkrijgbaar. De LPG versie mag dan ook beschouwd worden als een tijdelijke oplossing.

De Emoss Ever is uitgerust met een 350 kW/2.200 Nm elektromotor die gekoppeld is aan een Allison automatische transmissie. De trekker heeft LiFePo4 Cell accu's met 120 kWh aan capaciteit aan boord. Dankzij de range-extender kan de truck hiermee uitstekend uit de voeten terwijl het eigen gewicht beperkt blijft tot slechts 8.550 kg. Dat is ongeveer één ton zwaarder dan de standaard diesel truck. De trekker is geschikt voor een totaalgewicht tot 50 ton en daarmee valt hij in de zwaarste categorie. Volgens Emoss is de trekker in staat om volbeladen hellingen tot 18 procent te beklimmen.

De range extender is een vier-cilinder twee liter benzinemotor op LPG. Deze krachtbron levert 90 kW nominaal en hiermee worden de accu's opgeladen. Daarnaast recoupereert de Emoss remenergie. Aan het chassis zijn 4 64 liter LPG tanks gemonteerd.

De Emoss Ever trekker zal in het kader van een uitgebreide veldtest ingezet worden bij Post Kogeko in zowel de bevoorrading van supermarkten als in het containervervoer. 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten