Europese bestelwagen van Hyundai

Hyundai komt met een bestelwagen in de 3,5 tons klasse die op Europese leest geschoeid is. De nieuwe H350 wordt leverbaar in verschillende uitvoeringen in Euro-5 én Euro-6. Voorlopig wordt de H350 in Nederland nog niet geleverd maar binnen afzienbare tijd gaat dat wel gebeuren.

Hyundai pakt het rustig aan en rolt Europa geleidelijk uit. De verkopen beginnen in Turkije waar de H350 ook gebouwd wordt. Vervolgens wordt de Duitse, Belgische en Spaanse markt bediend. Nederland zal naar verwachting in de loop van volgend jaar aan het lijstje worden toegevoegd.

Onlangs maakten wij de eerste kilometers met de H350 en dat belooft wat. Hyundai heeft zijn huiswerk goed gedaan en alles ziet er keurig uit. Motorisch maakt het merk indruk met de 2,5 liter dieselmotor. Het koppel bedraagt maar liefst 422 Nm in de sterkste uitvoering en dat is zelfs 22 Nm meer dan Iveco levert uit de drie-liter motor. De krachtbron is bijzonder soepel en ook onderin het toerengebied is er merkbaar veel koppel. De eigen Hyundai zes-versnellingsbak schakelt mooi precies en soepel.

De Hyundai H350 heeft een aanhangwagen toelating tot drie ton en is vooralsnog leverbaar in twee wielbasis uitvoeringen met hoog dak. Daarnaast is er een chassis-cabine die ook in twee wielbasis varianten leverbaar is.

De H350 wordt geleverd met een start-stop systeem, een 'Eco' knop voor koppelbeperking en een geavanceerd systeem wat elektrische energie opwekt tijdens het remmen. Hierdoor wordt de dynamo ontlast en dat scheelt brandstof en Co2 uitstoot.

DEEL HET