EVO vreest tachoplicht voor alle bestelauto's

Volgens verladersorganisatie EVO speelt de Europese Commissie met het idee om een tachograaf voor alle bestelauto's op de Europese wegen verplicht te stellen.  Zoals valt te verwachten verzet de organisatie zich hevig hiertegen: ''EVO vindt het een absurde maatregel. Ruim 95 procent van de 820.000 bestelauto’s die in Nederland rijden, zijn namelijk in de service-industrie actief. Deze auto’s rijden jaarlijks gemiddeld minder dan 18.000 kilometer, waardoor het registeren van de rij- rusttijden volgens EVO onzin is.''

EVO, belangenbehartiger van 20.000 handels- en productiebedrijven, wil juist dat de Commissie pijnpunten over de tachograaf wegneemt, niet verergert. EVO roept ondernemers daarom op om mee te denken en hun wensen te melden op de Brainstorm-Tachograaf,  zodat EVO deze punten kan aandragen in Brussel. De organisatie verwacht dat de reacties van ondernemers helpen om de Commissie ervan te overtuigen dat het verplicht stellen van een tachograaf voor bestelauto's een slecht idee is.

Bedrijven die bestelauto’s met een aanhangwagen hebben, zijn nu soms verplicht om een tachograaf te gebruiken. Enkele partijen in Brussel overwegen echter om de tachograaf verplicht te stellen voor álle bestelauto’s, dus ook bestelauto’s zonder aanhangwagen.   

DEEL HET