Ford Ranger: Kleinere motor, betere automaat

Een kleinere motor en een slimme automaat maken volgens Ford de Ranger pick-up sterker en zuiniger. De twee liter Eco-Blue dieselmotor is goed voor een vermogen van 156 kW (213 pk) en 500 Nm koppel, ofwel 13 pk en 30 Nm meer dan de 3,2-liter TDCi dieselmotor die in de huidige Ranger wordt aangeboden.

De 2.0-liter EcoBlue dieselmotor is voorzien van SCR-techniek (selective catalytic reduction) voor de verdere reductie van emissies. In combinatie met de nieuwe 10-traps automaat staat de 2.0-liter EcoBlue dieselmotor volgens Ford garant voor een 9 procent lager brandstofverbruik. Bij een eerdere testrit met een 2,2 liter motor, kwamen we al tot een mooi verbruik van 1 op 14,5.Van genoemde nieuwe twee liter motor, kan ook een versie met 'maar' één turbo worden besteld. Bij de bi-turbovariant werken beide turbo’s bij lagere toerentallen in serie voor meer trekkracht en een fellere gasrespons. Bij hogere toerentallen wordt de kleine turbo omzeild en levert de grotere turbo een extra boost voor meer power.

De Ranger is de eerste pick-up in zijn klasse die standaard voorzien is van Pre-Collision Assist met Pedestrian Detection en Intelligent Speed Limiter. Active Park Assist is eveneens verkrijgbaar, bovenop de reeks bestaande assistentiesystemen die stuk voor stuk zijn ontworpen voor meer ontspannen rijden en die helpen aanrijdingen te voorkomen of de gevolgen daarvan te verkleinen. 

DEEL HET