Ford test hybride Transit in Londen

De eerste wagenparken die deelnemen aan de proef met Ford Transit 'plug-in'-hybride bestelauto's (PHEV) in Londen zijn bevestigd. De proef gaat dit najaar van start. Het project is in het leven geroepen om te ontdekken hoe 'plug-in'-hybride bestelauto's kunnen bijdragen aan schonere lucht in steden - de lastigste werkomgeving voor bedrijfswagens -  terwijl de productiviteit van bedrijven wordt gestimuleerd.

Onderdeel van het project, dat samen met ‘Transport for London’ wordt uitgevoerd, is een proef van 12 maanden met 20 nieuwe Transit Custom 'plug-in'-hybride bestelauto's. Om de uitstoot van CO2 terug te dringen, rijden de auto's een jaar lang tijdens de meeste stadsritten alleen op elektriciteit. 

De Transit PHEV’s zullen dagelijks worden ingezet door bedrijven in de stad, die de bestelauto's tijdens hun dagelijkse werkzaamheden zullen gaan gebruiken. Met een telematicasysteem van Ford worden gegevens verzameld over hoe de auto's presteren op financieel, operationeel en milieugebied. Aan de hand hiervan worden de voordelen van elektrische bestelauto's gemaximaliseerd.

Tot de vijf wagenparken behoort het politiekorps van Londen met twee Transit Custom PHEV-bestelauto's: één voertuig met politie-bestickering voor tweedelijnshulp bij verkeersongevallen en één onopvallend voertuig als ondersteunende eenheid voor de technische recherche. Daarnaast gaat Transport for London drie van de bestelauto's gebruiken voor vrachtvervoer.

Transport for Londen en British Gas behoren tot de andere deelnemers. De commerciële introductie van de Transit Custom PHEV staat gepland voor 2019 en maakt deel uit van de $ 4,5 miljard die de fabrikant tot 2020 in elektrische auto's investeert. Deze investering heeft als doel het bedrijf te laten uitgroeien tot een vooraanstaande speler op het gebied van elektrische en zelfrijdende auto's en bij het vinden van nieuwe oplossingen voor mobiliteitsproblemen.

DEEL HET