Ford Transit Custom en Ranger in de prijzen

Op de Solutrans vakbeurs in Lyon is Ford flink in de prijzen gevallen: de Ford Transit Custom werd verkozen tot International Van of the Year 2024, terwijl de Ford Ranger werd aangewezen als International Pick-up of the Year 2024.

Voor Ford Pro is het de derde keer dat men allebei deze prijzen behaalden. In 2013 en 2020 gebeurde dit ook al. Ford is hiermee de enige fabrikant die drie keer de dubbele prijs won.

Bestverkocht

Voor de Ford Transit was het de vijfde keer dat deze prijs in de wacht werd gesleept. Nu was het de beurt aan de nieuwste generatie, die dit jaar geïntroduceerd is. Afgelopen jaar was de Ford Transit Custom de bestverkochte lichte bedrijfswagen in Europa.

Hans Schep, algemeen directeur Ford Pro Europe: “We zijn bijzonder trots dat de jury van International Van of the Year deze prestigieuze award aan de nieuwe Transit Custom heeft toegekend. De nieuwe Transit Custom is ontworpen om te voldoen aan de veelzijdige behoeften van Europese klanten. Behalve voor de onderscheiden dieselversie kunnen klanten binnenkort ook kiezen voor een volledig elektrische en een plug-in hybride variant. Ieder model zit vol innovaties en supersnelle connectiviteit.”

Voor de Ford Ranger is het de derde keer dat het deze prijs in ontvangst mocht nemen. De pick-up is een echte wereldspeler: hij wordt in zes fabrieken gebouwd en op vier continenten verkocht. Ontwikkeling gebeurt vooral in Australië. In Europa voert de Ford Ranger al acht jaar de lijst van meest verkochte pick-ups aan. Sterker nog, van alle verkochte pick-ups in Europa is de Ranger goed voor de helft. Met de aangekondigde hybride variant ziet ook de toekomst van het model er goed uit.

 

 

DEEL HET