Groene waterstof tanken bij Green Planet Pesse

Sinds afgelopen week kan er waterstof getankt worden bij Green Planet Pesse, maar het duurt nog een jaartje eer zware trucks daar ook voor terecht kunnen. 

Green Planet heeft in Pesse één waterstofdispenser voor personenauto’s, die werkt op 700 bar. Met deze installatie comprimeert Green Planet waterstof van 10 bar naar 900 bar, en uiteindelijk worden de auto’s met 700 bar gevuld. Dit betekent dat deze dispenser 1,8 kilogram per minuut kan tanken, wat er op neer komt dat je met ongeveer vijf minuten weer 500/600 kilometer kunt rijden. Betalen is alleen nog mogelijk met een Shell pas of een Green Planet pas, op termijn met alle betaalmiddelen.

Green Planet kan 350 kilogram aan waterstof opslaan in een tank met een inhoud van 60 kubieke meter. Het aanvullen is natuurlijk afhankelijk van de frequentie waarmee wordt getankt. Maar Green Planet kan ongeveer 50/60 auto’s vullen als de grote opslagtank vol zit. Dit betekent dat Green Planet ongeveer eens in de week tot eens in de twee weken opnieuw wordt bevoorraad. Het bedrijf betrekt waterstof geleverd van Hystock  en Hygear. Daarbij gaat het om groene waterstof.

DEEL HET