Groningen ontvangt VW Transporter op waterstof

Century Autogroep heeft in samenwerking met Holthausen Clean Technology B.V. uit Hoogezand een volledig elektrische, op waterstof rijdende, Volkswagen Transporter op de weg gezet. De Transporter op waterstof, de H2-Transporter, is inmiddels definitief goedgekeurd door de RDW.

De waterstof- en brandstofceltechnologie variant is volgens betrokkenen  geschikt voor emissievrije stadsdistributie. Ook is een trekhaak gemonteerd waarmee een tot 2.200 kg zwarew aanhanger getrokken kan worden. De H2-Transporter is per direct te bestellen bij Century Autogroep. Deze VW dealer is inmiddels begonnen met de eerste uitleveringen van reeds verkochte H2-Transporters. De eerste Transporter is bestemd voor de gemeente Groningen, voor het emissievrij vervoeren van onderdelen naar verschillende magazijnen in de stad Groningen.

Waterstof- en brandstofceltechnologie zijn volgens Century een goede oplossing voor bedrijfswagens. Het afgelopen jaar is de vraag naar en verkoop van elektrische auto’s ook bij Century flink gestegen: "Audi en Volkswagen zetten al groots in op emissievrije mobiliteit. Seat en Škoda volgen in de loop van dit jaar met hun eerste elektrische auto’s. Zelf willen wij hierin ook een zinvolle bijdrage leveren. Hoe mooi is het om iets te kunnen bijdragen aan het milieu en onze toekomst, te voldoen aan concrete vragen van meerdere klanten uit ons gebied en dat te realiseren in samenwerking met een lokale partij als Holthausen”, aldus directeur/eigenaar Erik Meems van Century Autogroep. Door deze visie is Century Autogroep, na de introductie van de volledig elektrische Volkswagen Transporter, met Holthausen Clean Technology B.V. gaan door ontwikkelen naar een waterstof- en brandstofceltechnologie variant.

Waterstof- en brandstofceltechnologie

Bij de nu geïntroduceerde aandrijftechniek wordt waterstof opgewekt middels elektrolyse. De stroom die voor het opwekken nodig is komt van wind- en zonne-energie, oftewel groene waterstof. Het vullen van de waterstofcilinder duurt drie minuten. De H2-Transporter heeft een actieradius van 250 kilometer op de brandstofcel, door de 25kWh accupakket ook nog 60 kilometer elektrisch en wordt geleverd in de verlengde uitvoering van de Volkswagen Transporter. De eerste afleveringen van Transporters op waterstof gaan volgens Century binnenkort plaatsvinden.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten