HAVI neemt Scania Plug-in Hybride(PHEV) in gebruik

Het elektrificatietraject van logistiek dienstverlener HAVI gaat verder in 2021. Dit wordt bekrachtigd met de introductie van een nieuwe plug-in hybride elektrische auto (PHEV) in Nederland. Deze nieuwe toevoeging aan de vloot sluit rechtstreeks aan bij HAVI’s duurzaamheidsstrategie: bouwen aan een klimaatvriendelijke, koolstofarme toekomst.

Op 100% HVO naar de rand van de stad, waarmee er reeds 90% uitstoot wordt bespaard, om vervolgens volledig zero-emissie in de binnenstad te kunnen leveren met de introductie van deze Scania Plug-in Hybride. Zo realiseert HAVI de besparingen al vanaf het hier en nu, in plaats van in 2025. HAVI neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid om CO2-uitstoot, fijnstofuitstoot en geluidsemissies te reduceren.

Duurzame bedrijfsvoering naar een nieuw niveau tillen

Michiel Degen, Operations Manager HAVI Nederland, zegt over de operationele capaciteiten van de PHEV: “Van begin tot eind is dit voertuig ontworpen met het oog op de planeet en zijn mensen. Het tilt geluidsarme, temperatuur gecontroleerde leveringen naar een hoger niveau terwijl we ons streven naar nulemissie versnellen.”

De introductie van de PHEV in Nederland markeert een beslissend moment in het elektrificatiepartnerschap van HAVI samen met Scania, dat een sterke start maakte met het onderzoeksproject in Stockholm. Michiel voegt eraan toe: “We zijn trots op de vooruitgang die ons partnerschap sindsdien heeft geboekt en het blijft van cruciaal belang om onze ambities voor nul emissie waar te maken.”

De kracht van partnerschap

In navolging van Michiels beoordeling voegt Hans Binnendijk, Sustainable Solutions Manager Scania Nederland, toe: “De samenwerking met HAVI was een van de eerste in zijn soort en we hebben al veel bereikt. Elektrificatie zal een cruciale rol spelen in een duurzaam transportsysteem en ons partnerschap met vooruitstrevende klanten zoals HAVI is belangrijk voor Scania’s werk met elektrificatie, aangezien alle belanghebbenden erg aan het leren zijn. Scania hanteert een veelzijdige benadering van geëlektrificeerd transport, met onder meer onderzoek naar verschillende soorten hybride biobrandstoftechnologieën, volledig elektrische voertuigen en verschillende oplaadoplossingen. We kijken ernaar uit om nog meer te bereiken met HAVI nu onze gedeelde reis Nederland bereikt.”

Deze belangrijke stap in ons elektrificatietraject was niet alleen een samenwerking met Scania, maar ook een samenwerking met een aantal andere gewaardeerde partners gedurende 18 maanden. Dat waren onder meer Addvolt, Carrier, Heiwo en Bakker. Michiel benadrukt de waarde van hun bijdrage: “We willen hen allemaal bedanken voor het professionalisme en de passie die ze aan dit project hebben gegeven. We kijken ernaar uit om verder met hen samen te werken naarmate onze reis op het gebied van elektrificatie in een stroomversnelling komt.”

DEEL HET