Helft AanZET subsidie in één dag weg

Gisteren was de eerste dag dat de nieuwe AanZET subsidie kon worden aangevraagd. Dat heeft men geweten: aan het einde van de dag was de helft van het budget al aangevraagd.

De AanZET subsidie is bedoeld om het aanschaffen van een zero-emissie vrachtwagen aantrekkelijker te maken. Het staat dan ook voor Aanschafsubsidie Zero Emissie Trucks. In het potje zit 45 miljoen Euro, die ondernemers moeten stimuleren te investeren in elektrische vrachtwagens. Deze zijn in de aanschaf veel duurder dan dieseltrucks, dus voor veel ondernemers is subsidie een vereiste.

Dit bleek dan ook op de allereerste dag dat de AanZET subsidie kon worden aangevraagd. In het begin van de middag waren er al 350 aanvragen gedaan. Om vier uur was dit aantal opgelopen tot 402 aanvragen, zo meldt de RAI Vereniging. Meer dan de helft van het subsidiebedrag is hiermee al aangevraagd. Het bewijst eens te meer dat er genoeg interesse is in elektrische vrachtwagens, maar dat een financiële tegemoetkoming echt nodig is.

Om grote transporteurs niet teveel voordeel te bieden, kan maar voor één vrachtwagen tegelijk de AanZET subsidie worden aangevraagd. Hiermee voorkomt men dat de pot al na één dag helemaal leeg is. Vandaag is een nieuwe ronde begonnen.

DEEL HET