Het nieuwe Volvo Energy richt zich op accupakketten en laadinfra

Volvo Group richt een nieuwe divisie op; Volvo Energy. Doel is om elektrisch aangedreven trucks, bussen en kleinere bouwmachines zo efficiënt mogelijk aan een optimaal werkend accupakket te helpen en dat te onderhouden. Dat geldt dus ook voor de bijbehorende oplaadinfrastructuur.

De divisie komt geheel op eigen benen te staan met een aparte boekhouding. Volvo energy levert batterijpakketten aan andere delen van Volvo Group. Daarbij is het de bedoeling dat Volvo Energy ook oudere batterijpakketten terugneemt, waar mogelijk reviseert, en weer wederverkoopt in toepassingen waar gebruikte batterijen volstaan. Dat kunnen dus ook andere, dan wel aanverwante branches zijn. Daarnaast behoort het tot het takenpakket om een infrastructuur op te zetten voor trucks die via waterstof hun elektriciteit betrekken.

Topman Martin Lundstedt zegt dat hij met Volvo Energy scherper wil focussen op een nieuwe markt, op een duurzame manier. “Dit is een stap naar een circulaire, fossielvrije economie”, aldus Lundstedt. Hij maakt Joachim Rosenberg topman van de nieuwe divisie. Deze man zit nu nog in de Executive Board van Volvo en is CEO van het Thaise truckmerk UD Trucks. Dit merk heeft Volvo verkocht aan branchegenoot Isuzu.  Rosenberg begeleidt de transactie. De financiële resultaten van Volvo Energy worden gerapporteerd als onderdeel van Volvo’s truckdivisie.

DEEL HET