Holthausen kan meteen aan de slag

De Groningse fabrikant van waterstoftrucks Holthausen kan meteen aan de slag, sinds de fusie met Hyzon Trucks van kracht werd: Hyzon laat een order van twintig waterstoftrucks bouwen door de Groningers. De trucks worden ingezet in Nieuw Zeeland. Dat meldt RTV Noord.

Daarbij wordt gebruikt gemaakt van DAF-chassis die via de Groningse DAF-dealer ESA geleverd gaan worden. De productie van deze trucks begint volgens bronnen voor het eind van dit jaar. Het Nieuw Zeelandse bedrijf Hiringa heeft grootse plannen met waterstof. De twintig nu bestelde trucks vormen een begin. Hiringa wil op termijn, dat wil zeggen binnen nu en zes jaar, 1500 trucks op waterstof hebben rijden in Nieuw Zeeland.

De Nieuw Zeelanders zijn niet de enige die de weg naar Groningen hebben gevonden. Van de 20 trucks die Hyzon volgend jaar in Groningen wil laten bouwen, zijn er nu honderd besteld, aldus Holthausen, wiens bedrijf kort voor de fusie net een grote produktiehal in gebruik had genomen die nu alweer te klein blijkt. Dat leidt ertoe dat Holthausen nu een grote hal zoekt als tijdelijke oplossing. Dat geeft het jonge bedrijf de tijd om een compleet nieuwe fabriek te bouwen die in de buurt van de A7 komt te staan, in het Eemshavengebied of vlak bij de Duitse grens. In die nieuwe fabriek moeten op jaarbasis dan 2.000 trucks gebouwd gaan worden wat naar verwachting zo’n duizend nieuwe banen oplevert.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten