Hyzon trekt zich terug uit Nederland

Een einde aan een stormachtige aanwezigheid in Nederland: Hyzon Motors trekt zichzelf helemaal terug uit ons land. Het bedrijf beperkt zijn werkzaamheden volledig tot Noord-Amerika.

Twee jaar terug kwam het tot een breuk tussen Hyzon en Holthausen. Samen wilden de partijen waterstoftrucks bouwen in Winschoten. Na aankoop van een groot pand zorgden ruzie over geld voor het einde van de samenwerking. De productie kwam nooit meer op gang. Nu trekt Hyzon zich volledig terug uit Nederland, en ook uit Australië. Het bedrijf richt zich volledig op de Verenigde Staten.

Volgens Hyzon komt de beslissing door ‘uitdagende marktomstandigheden’ in Europa en Australië. Ietwat verbitterd stelt het bedrijf dat aandacht voor fuel cell-oplossingen is verdwenen bij de overheid en bedrijven, wat geleid heeft tot het opdrogen van subsidies. Kort gezegd: ze krijgen geen geld meer, en daarom gaan ze weg. Hyzon krijgt sowieso een zwaar jaar: er komen grote uitgaven en afschrijvingen aan. Bovendien is het bedrijf onderwerp van een onderzoek vanwege beursfraude, omdat Hyzon te laat de resultaten heeft ingeleverd.

Om te kunnen overleven, overweegt het bedrijf delen van het bedrijf te verkopen en werknemers te ontslaan. Desondanks zegt Hyzon te blijven bouwen aan vrachtwagens op waterstof, met nadruk op vuilniswagens. Deze zomer volgt een grootschalige proef in de Verenigde Staten en Canada.

DEEL HET