Iveco en Shell promoten Bio-LNG

In de race naar CO2 reductie kunnen we niet om elektrische- en waterstof- elektrische trucks heen maar beide hebben zo hun beperkingen. Actieradius, de verkrijgbaarheid van stroom en waterstof en de hoge aanschafprijs zijn belangrijke hobbels op de weg naar duurzaamheid. Reden voor Iveco om samen met Shell een promotietour te doen met een Iveco S-Way op Bio-LNG.

Laaghangend fruit

Bio-LNG is gas dat geproduceerd wordt uit plantaardig afval en dierlijke meststoffen. Toepassing van deze uiterst duurzame en hernieuwbare brandstof leidt tot een CO2 reductie van maar liefst 95% volgens Iveco en Shell. Dat is een enorme stap, en het enorme voordeel is dat trucks die op Bio-LNG kunnen rijden gewoon nu al rond rijden en te koop zijn. Als het echt gaat om het verduurzamen van het wegtransport is de toepassing van Bio-LNG dan ook laaghangend fruit.

Transitie brandstof

Een probleem is wel dat Bio-LNG nog niet in grote hoeveelheden beschikbaar is en niet hoog op de politieke agenda staat als alternatieve brandstof. Reden genoeg voor Shell en Iveco om Bio-LNG weer op de kaart te zetten met een demonstratie ronde door Europa. De truck maakt een tour door Europa van 10 dagen en bezoekt Duitsland, Nederland en Italië. Hiermee willen de beide bedrijven laten zien dat Bio-LNG een uitstekend alternatief is dat ook geschikt is voor lange afstanden. Daarmee is Bio-LNG meer dan alleen een transitie brandstof.

DEEL HET