Koopman Logistics zet in op HVO

Koopman Logistics zet in op HVO als brandstof. Deze pantaardige, synthetische vervanger van dieselolie zorgt voor een belangrijke reductie van de CO2 uitstoot van de vloot. Bovendien doet Koopman hiermee geen beroep meer op fossiele brandstoffen.

Onlangs werd er op het terrein van Koopman in Nijkerk een eigen HVO tankstation in gebruik genomen. HVO is een synthetische diesel die gemaakt wordt van afval- en reststromen, bijvoorbeeld frituurvet. Daardoor is HVO CO2-arm. Er zijn geen aanpassingen aan het voertuig nodig om HVO te kunnen tanken. De meeste truckmerken hebben HVO goedgekeurd als brandstof. CEO a.i. van Koopman Logistics Group Maurice de Wilde: “Onze HVO-installatie bevat pure HVO, geen mix van HVO met conventionele diesel. We zullen door het tanken van 100 procent HVO per kilometer 89 procent minder CO2 uitstoten dan met conventionele diesel.”

98% Co2 reductie

De inzet van HVO is opnieuw een voorbeeld van de integrale benadering van Koopman Logistics Group. De Wilde: “Echte kostenreductie zit voor onze klant niet in een paar euro lagere transportkosten per rit. Samen met de klant het gehele proces bekijken en op zoek gaan naar de échte besparingen, is waar wij op inzetten, zowel in kosten als gericht op het milieu. Als wij de hele keten optimaliseren zijn er minder gereden kilometers nodig en dat is een directe besparing in kosten en uitstoot. Door nu ook nog eens HVO toe te passen, gaan we niet alleen naar een volgende fase in transport, we voldoen hiermee ook aan de nadrukkelijke wens van onze klanten om CO2 te reduceren.”

DEEL HET