Lamberet-Colibus komt naar Nederland

Op Solutrans in Lyon introduceerde Lamberet dit kleine stadsdistributievoertuig, de Colibus. De Nederlandse importeur van Lamberet, carrosseriebedrijf Elenbaas, gaat deze elektrisch aangedreven auto ook in Nederland importeren. 

Het gaat om een vier meter kort voertuig met een elektrisch motorvermogen van 15kW, waarbij gebruik gemaakt wordt van een Lithium Ion tractiebatterij die een vermogen heeft van 160 Ah. De actieradius van de Colibus bedraagt 120 kilometer. Het laadvermogen bedraagt een halve ton en de topsnelheid bedraagt 80 km/h. De actieradius is gebaseerd op vijf stops, het duurt vijf uur om de batterij weer op te laden. 

Er zijn twee varianten, eentje met een laadvolume van zes, en eentje met een laadvolume van acht kuub. Het verschil zit 'm in de hoogte van de laadbak. Die is bij de een 1,90 meter en bij de andere 2,45 meter. 

De laadbak is afkomstig van Lamberet, dit is een laadruimte geschikt voor gekoeld vervoer en om die reden wordt er een Kerstner CoolJet 103 koelmachine gemonteerd, uiteraard ook elektrisch.   

DEEL HET