Lidl zet in Duitsland 100 LNG trucks in

De Duitse supermarktketen Lidl gaat honderd LNG-trucks inzetten om supermarkten in Duitsland te beleveren. Er liepen al dertig van zulke trucks bij de firma, maar de ‘praktijktest’, voor zover je daar nog van kunt spreken, wordt aanzienlijk uitgebreid.

Met deze vloot hoopt Lidl het grootste deel van het netwerk van 3200 supermarkten in Duitsland zo schoon mogelijk te kunnen bevoorraden. Lidl zegt dat de slaagkans van de test flink omhoog gaat wanneer er meer tankstations bij komen. Lidl zegt dat de actieradius van 1400 kilometer haalbaar is en er op die manier per truck negen filialen per dag kunnen worden beleverd, een fors aantal. Lidl rijdt ook in Zwitserland al met enkele LNG trucks. 

Elektrisch

Lidl zet ook een elektrisch aangedreven truck in in de regio Berlijn. Deze vrachtwagen doet drie leveringen per dag. Ook rijdt er in het noorden van Duitsland een hybride truck met bovenleidingsysteem, die enkele kilometers vol elektrisch kan rijden.

Lidl werkt in Duitsland met een aantal vervoerders samen. Met het openen van DC Waddinxveen in november 2016 heeft Lidl Nederland ook al de stap gezet naar LNG aangedreven vrachtwagens. Op dit distributiecentrum rijdt op dit moment 50% van de vrachtwagens op LNG, Lidl spreekt van een 'duurzaamheidsstap' die zij samen met hun vervoerders hebben gemaakt."

DEEL HET