MAN onthult de TGE

MAN onthult de eerste bestelauto van dit merk, de TGE. Dit tweelingbroertje van de onlangs geïntroduceerde Crafter komt beschikbaar vanaf 3 ton GVW, de zwaarste mag 5,5 ton totaalgewicht op de schaal brengen. Een laadvermogen van anderhalf ton geldt in deze klasse als standaard.

De nieuwe MAN is uitgerust met de nodige assistentiesystemen en moet de maatstaf worden in het zware bestelautosegment. Het dashboard oogt wat luxer dan bij de Crafter, maar verder is het een kwestie van een andere grille en stuurwiel en meer niet. Ook de TGE krijgt de twee liter VW motor, met dezelfde vermogens versies als de Crafter. 

De nieuwe lichte MAN zal op de IAA te zien zijn. In maart 2017 start de verkoop. De productie in Polen start een maand later. Weer twee maanden later start de verkoop in Nederland. Afhankelijk van het GVW kan de klant kiezen uit voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en er komt ook een Syncro versie, een 4x4 dus. Standaard komt er een handgeschakelde zesbak, er kan ook een achttraps automaat besteld worden. 

Veertig jaar geleden werkte MAN ook intensief samen met VW. De LT-cabine van VW werd toen op een MAN chassis van 7,5 ton GVW gebouwd. 

DEEL HET