MAN onthult MAN Perform

Truckbouwer MAN wil klanten helpen bij het reduceren van de brandstofkosten met behulp van de DigitalService MAN Perform. Deze wordt nu gedurende drie maanden gratis aangeboden. Ook de MAN ProfiDrive Trainingen voor chauffeurs zijn gericht op het verlagen van het brandstofverbruik. 

MAN Perform is een digitale service die inzicht geeft in de inzetgegevens van de verschillende voertuigen binnen een wagenpark. Een analyse van de rijstijl staat daarbij centraal. MAN Perform brengt dit volgens de fabrikant gedetailleerd in beeld. Met objectieve cijfers maakt MAN Perform bijvoorbeeld duidelijk hoe een chauffeur het gaspedaal, de remmen, en de cruise control gebruikt. Ook laat MAN Perform zien of de mogelijkheden van het laten ‘uitrollen’ van het voertuig optimaal worden benut. Op basis van deze gegevens en met inachtneming van de specifieke kenmerken van de trajecten,  wordt duidelijk op welke punten een chauffeur zijn rijstijl kan optimaliseren, om zo winst te boeken op het gebied van brandstofbesparing. 

MAN Perform is volgens de importeur tijdelijk gratis te gebruiken voor een periode van drie maanden. Normaal bedragen de kosten € 8,99 per maand per voertuig.

MAN Driver app 

Om chauffeurs extra te motiveren werk te maken van de verbeterpunten van hun rijstijl, is het mogelijk om de verschillende beoordelingen zichtbaar te maken op de gratis MAN Driver app.. Hiermee kunnen chauffeurs bijvoorbeeld zelf zien hoeveel zuiniger ze op een bepaald traject rijden door hun rijstijl aan te passen. 

Trainen

Ook op andere manieren helpt MAN transportondernemers bij het verlagen van de brandstofkosten. Zo zijn er verschillende MAN Profidriving trainingen die focussen op efficiency. Deze trainingen ondersteunen chauffeurs bij het optimaal benutten van alle bedieningselementen en hulpsystemen. Ook dat draagt bij aan het verlagen van het verbruik. De MAN ProfiDrive Training zijn Code95 gecertificeerd.

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten