Mercedes: Autonoom in het peloton

Nadat Mercedes de eerste was met autonoom rijdende trucks, zowel in Europa als in de VS, liet het merk nu een peloton, of platoon, autonoom in het Duitse verkeer rijden.  

Dit elektronisch krachtsvertoon is de opmaat voor een groot aantal veranderingen bij Daimler, waarbij men in wil spelen op de mogelijkheden die met internet verbonden trucks herbergen. De komende tijd investeert Daimler een half miljard in een uitbreiding van Fleetboard, een afdeling van het merk waar 200 man gaat werken. Deze mensen zijn doorlopend bezig met het online brengen van Mercedes-trucks. Op dit moment zijn er 365.000 Daimler trucks permanent online. Niet alleen Mercedes trucks maar ook, in de VS trucks van merken als Freightliner en Western Star.

Mercedes voorspelt een veel betere inzet van trucks die permanent online zijn vergeleken met trucks die dat niet zijn. Mercedes voorspelt minder leeg rijden, minder wachttijden, zowel bij laden en lossen als bij onderhoud. Zo zijn er tal van andere voordelen te bedenken, waarmee Mercedes verwacht dat het wegvervoer een enorme efficiencyslag zal gaan maken.  Later meer daarover in BIGtruck Online Magazine. 

DEEL HET