Mercedes-Benz bundelt alle laadoplossingen

Onder de naam TruckCharge gaat Daimler Truck, moederbedrijf van Mercedes-Benz, alle laadoplossingen en -diensten aanbieden. Hiermee komt alles wat met laadinfrastructuur en het opladen van elektrische vrachtwagens te maken heeft, onder één dak.

Daimler Truck erkent hiermee dat alles wat met het opladen van elektrische vrachtwagens te maken heeft, een belangrijk element is van een elektrische toekomst. Alles wat met het opladen te maken heeft, voegt het bedrijf samen onder de nieuwe naam TruckCharge. Dit geldt voor alles wat het merk al aanbood, maar ook alles wat in de toekomst wordt toegevoegd. Het gaat hierbij om advies, planning, hardware, digitale services, aansluiting op de grid, oftewel alles wat met laden en laadinfrastructuur te maken heeft. Op deze manier kunnen klanten bij één partij terecht.

Interessant genoeg biedt TruckCharge deze diensten niet alleen voor elektrische vrachtwagens van Mercedes-Benz, maar van alle merken. Hiermee sorteert men voor op vloten met meerdere merken elektrische vrachtwagens. Het nieuwe bedrijf wil dus duidelijk een centrale functie in het elektrisch transport, los van alleen Mercedes-Benz. Niet alleen vlooteigenaren, maar ook ladingaanbieders die gebruik maken van transport kunnen bij TruckCharge terecht.

“We willen e-mobility simpel en winstgevend maken voor onze klanten, ook na aankoop van elektrische trucks”, aldus Karin Rådström, CEO van Mercedes-Benz Trucks. “Met TruckCharge bundelen we ons aanbod van oplossingen onder één merk en breiden we het aanbod constant uit.” Nu al kunnen klanten van Mercedes-Benz een compleet pakket afnemen bij de dealer, van advies tot snellaadpalen van Alpitronic. Betaalopties voor publieke laadpalen zitten ook al in het pakket. De officiële start van TruckCharge is gepland in september, met de IAA in Hanover.

DEEL HET