Mercedes-Benz eActros naar alle uithoeken van Europa

Mercedes-Benz wil bewijzen dat je overal in Europa kunt komen met de elektrische eActros 600. Daarom gaan verschillende exemplaren binnenkort op reis naar verre uithoeken.

De reis wordt uitgevoerd door twee exemplaren van de eActros 600 die volgens Mercedes-Benz vrijwel gelijk zijn aan toekomstige serie-geproduceerde exemplaren. Met 40 ton lading aan boord zijn ze gestart met de meest uitgebreide testrit die het Duitse merk ooit heeft uitgevoerd. De eerste kilometers van de ‘eActros 600 European Testing Tour 2024’ vond plaats met Mercedes-Benz Trucks CEO Karin Rådström achter het stuur van één van de trucks.

“Ik wil alle technici bedanken die deze reis gaan maken met de eActros 600”, aldus Rådström. “De voertuigtechniek voor de transitie is klaar. Batterij-elektrisch transport op de lange afstand in Europa is mogelijk. Nu moeten de politiek en de energiesector samenwerken met de fabrikanten om de bouw van publieke infrastructuur voort te duwen.”

Na vertrek uit Frankfurt am Main gaan beide trucks in totaal meer dan 13.000 kilometer rijden door heel Europa. Daarbij doorkruisen ze meer dan 20 landen. Onder andere zullen ze het meest noordelijk en het meest zuidelijke puntje van Europa aandoen: de Noordkaap in Noorwegen en Tarifa in Spanje. Onderweg verzamelen de trucks informatie over elektrisch rijden in verschillende landschappen en in verschillende klimaten. Op papier rijdt de Mercedes-Benz eActros 600 tot 500 kilometer op één acculading: het wordt interessant om te zien of hij dit onder alle omstandigheden haalt.

DEEL HET