Mercedes noemt prijs achteraf inbouw PPC

Wie tot nu toe nog niet had gekozen voor PPC (Predictive Power Control) kan volgens Mercedes alsnog profiteren van de meermaals bewezen voordelen van de vooruitziende cruisecontrol. Hiermee is het mogelijk dat de volautomnatische versnellingsbak schakelt aan de hand van hoogteverschillen die worden gehaald uit GPS-gegevens. Uitgaande van een jaarkilometrage van ca. 130.000 wordt volgens Mercedes een verbruiksvoordeel van vijf procent mogelijk en verdient PPC zich bij de huidige gunstige brandstofprijzen, afhankelijk van de inzet, binnen een jaar terug. Bovendien wordt minder CO2 uitgestoten wat ten goede komt aan het milieu.

Vanaf april is PPC van Mercedes-Benz in heel Europa bij de servicepartners ook beschikbaar als retrofit voor de nieuwe Actros, Antos en Arocs. De aanschaf- en inbouwkosten daarvoor bedragen € 1.667.00 exclusief BTW.

PPC kan volgens Mercedes in bijna alle trucks van de huidige modelreeksen van de Actros, Antos en Arocs achteraf worden ingebouwd. Voorwaarde is een eerste registratie van de truck vanaf augustus 2012 en de volautomatische transmissie Mercedes PowerShift 3. Een belangrijk bestanddeel van het retrofitpakket is een extra regeleenheid. Deze kan voor maximale efficiency later met geactualiseerd kaarten- en datamateriaal op de laatste stand worden gebracht. De inbouw van PPC duurt ongeveer 2,5 uur.

DEEL HET