Mercedes onthult nieuwe Citan

Mercedes-Benz komt met een nieuwe bestelauto in het koerierssegment, die dezelfde naam krijgt als zijn voorganger. Opnieuw maakt Mercedes bij deze Citan op grote schaal gebruik van de diensten van partner Renault. Op de eCitan moeten we nog een jaar wachten.

Eerder dit jaar kwam Renault al met een nieuwe Kangoo en de belijning daarvan oogt stukken beter  dan de wat karikaturale voorganger. Daarvan profiteert de nieuwe Citan dus ook. Verder verschilt de Citan van de Kangoo door een ander front, lampen en een ander interieur. Van het nieuwe ontwerp is een groot voordeel dat er nu twee europallets in de Citan passen en dat het laadvermogen 782 kg bedraagt. Verder is er sprake van een relatief brede schuifdeur. Het nieuwe model staat volgende maand bij de dealers. Pas dan worden prijzen bekend gemaakt. 

Mercedes behoort tot de fabrikanten die zich met verve op telematica- en assistentiesystemen heeft gestort, en daar profiteert de Citan-koper ook van. Voorlopig komt de Citan met keuze uit een 1,5 liter dieselmotor en een 1,3 liter benzinemotor, ook van Renault afkomstig. De elektrische Citan laat nog een jaar op zich wachten. Ook de elektrische Kangoo van Renault, toch ook een serieuze speler in elektrische bestelauto’s, is pas volgend jaar gereed.

De topman van de bestelauto-divisie van Mercedes liet weten dat deze nieuwe Citan de laatste auto is die van zijn divisie met een verbrandingsmotor geïntroduceerd wordt. Alle nu volgende nieuw te introduceren Mercedes-bestelauto’s zijn alleen nog met een elektrische aandrijving te krijgen.

DEEL HET