Milence breidt uit naar Frankrijk

In de buurt van Rouen heeft Milence, het samenwerkingsverband van enkele Europese truckmerken, een laadhub voor zware voertuigen geopend.

Milence is een joint venture tussen Daimler Truck, Traton en de Volvo Group en beslaat dus vijf van de grootste truckmerken in Europa. De groep heeft zich als doel gesteld laadinfrastructuur te openen langs alle belangrijke truckroutes. Op deze manier willen ze de verkopen van elektrische vrachtwagens stimuleren: deze blijven achter wegens het ontbreken van de benodigde infrastructuur.

De locatie van de laadhub ligt 4 minuten van de belangrijke A13 af, die Parijs en Normandië (onder andere Le Havre) met elkaar verbindt. Op de locatie van Milence, bij de plaats Heudebouville, zijn vier laadstations die bereikbaar zijn voor vrachtwagencombinaties. In een tweede face, later dit jaar, komen er extra laadstations bij. Deze ondersteunen megawatt-charging (MCS). In de buurt van de locatie zijn toiletten, douches en een restaurant.

Bij Milence laadhubs kunnen alle merken elektrische vrachtwagens terecht. Er kan betaald worden met passen van de meeste grote aanbieders. Daarnaast heeft Milence zijn eigen app, waar klanten ook betalingen mee kunnen doen.

DEEL HET