Milence opent laadplein in Zweden

Voor het eerst opent Milence, de samenwerking van Daimler Truck, Volvo Group en Traton, een laadplein in Scandinavië. Het is het vierde laadplein van Milence dat geopend is, na eerste locaties in Nederland, België en Frankrijk.

De nieuwe laadhub in Varberg ligt strategisch op de transportroute op de E6 tussen Gothenburg en Malmö. Het is de eerste van tien laadpleinen die Milence in Zweden wil aanleggen. Deze moeten uiterlijk volgend jaar open zijn. Milence heeft zichzelf dan ook grote doelen gesteld, met een netwerk van laadinfrastructuur langs alle belangrijke routes in Europa in 2030.

In eerste instantie is het laadplein voorzien van acht laadpalen, die per twee 400 kW kunnen leveren. Volgend jaar worden er meer laadpalen toegevoegd. Ook worden de palen dan geschikt gemaakt voor mega-watt charging (MCS), waardoor vrachtwagens nog sneller kunnen laden. Elk merk elektrische vrachtwagen is welkom op de laadpleinen van Milence. Betalen kan met de meeste laadpassen of de speciale Milence-app. Ook betalen met een bankpas is mogelijk. Standaard rekent Milence 0,40 Euro per kWh.

Voor Milence is ook comfort voor de chauffeurs belangrijk. Daarom zijn er in Harberg een loungeruimte, toiletten en douches voor chauffeurs die komen laden. Het parkeerterrein is voorzien van hekken, goede verlichting en camera-bewaking.

DEEL HET