Milence opent laadstation in haven van Antwerpen

Maar liefst 20 elektrische vrachtwagens kunnen tegelijk opladen bij het nieuwe laadstation van Milence in de haven van Antwerpen. Het is het grootste laadstation van Milence tot nu toe.

Milence is een samenwerking van de Volvo Group (Volvo, Renault), Traton (Scania, MAN) en Daimler Truck (Mercedes-Benz). Het wil in de komende jaren een netwerk van laadstations realiseren op belangrijke locaties door heel Europa. Het nieuwe laadstation is strategisch gelegen bij de truck parking aan de Ketenislaan in Antwerpen. Het ligt hiermee langs één van de meest belangrijke transportroutes in Europa. Binnenkort opent Milence ook een laadstation bij truck parking Goordijk, elders in de haven.

Voorzieningen
Het laadstation in Antwerpen is niet alleen de grootste tot nu toe, het is ook de eerste die helemaal in het nieuwe ontwerp van het bedrijf is gebouwd. Hiermee vormt het een blauwdruk voor laadstations in de toekomst. De twintig lanen hebben elk toegang tot een lader van 400 kW, al bedient elke lader twee lanen. Voor het betalen beschikt Milence over een app, maar ook met andere laadpassen kan worden betaald. Milence rekent voor al zijn locaties een tarief van 40 cent per kWh (ex BTW).

Het laadstation van Milence in de haven van Antwerpen is voorzien van hekken, goede verlichting en camera’s. Terwijl de truck laadt kan de chauffeur iets kijken of zijn telefoon dankzij de wifi. Ook zijn er toiletten en verkoopmachines. Annick de Ridder, president van de bestuursraad van de haven van Antwerpen-Brugge zegt: “Deze laadstations maken beide truck parkings in de haven van Antwerpen een belangrijke link voor elektrisch transport. Samen met Milence kunnen we een belangrijke barrière wegnemen voor binnenlandse en buitenlandse transporteurs om over te stappen naar elektrische vrachtwagens.”

DEEL HET