Nieuw: Nissan NV250 bestelwagen

Nissan komt met de NV250, een nieuwe compacte bestelwagen op basis van de Renault Kangoo. De nieuwe Nissan wordt standaard geleverd met Nissan Intelligent Mobility technologie en een garantietermijn van vijf jaar of 160.000 km, dat volgens Nissan uniek is in de bedrijfswagenmarkt.

Rond 2007 voerde Nissan ook eens een Kangoo-kloon in het programma, dit was de Kubistar. Ook die profiteerde van een mooie garantieregeling.  

Nissan levert de nieuwe NV250 met keuze uit drie motorvarianten, verschillende interieurindelingen, twee lengtevarianten en een uitgebreide reeks ombouwvarianten. De laadvermogens lopen op tot 800 kilo en er zijn diverse ombouwmogelijkheden. Zo komt er een uitvoering voor geconditioneerde goederen, maar ook een variant voor rolstoelgebruikers. 

De bestelwagen is beschikbaar in twee lengtevarianten (L1 en L2) Tevens is de laadruimte flexibel in te delen dankzij het verplaatsbare tussenschot. De personenwagenuitvoering Combi is alleen beschikbaar in de lengtevariant L1 en biedt plaats aan vijf personen inclusief bagageruimte.

De Nissan NV250 wordt aangedreven door een 1,5-liter dieselmotor die ontwikkeld is  binnen de alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi. Daarbij is er keuze uit drie vermogensvarianten met 59, 70 en 85 kW.

De nieuwe NV250 komt in het modellengamma naast de e-NV200, de emissievrije bestelwagen waarvan er volgens Nissan in Europa al meer dan 20.000 stuks verkocht zijn sinds de introductie in 2014. De elektrisch aangedreven besteller is nu bovendien opgewaardeerd met een 40 kWh batterij, waarmee de actieradius van de e-NV200 toeneemt tot 200 kilometer (WLTP).

De NV250 is leverbaar als gesloten bestelwagen en personenauto (Combi). Het model is vanaf september te koop in heel Europa. 

DEEL HET