Nieuw: Renault Alaskan Pickup

Renault presenteert de Alaskan Pickup als concept. Hiermee onthult het merk de ambitieuze plannen voor de lichte bedrijfsautomarkt voor de toekomst. De Alaskan is overigens gebaseerd op de nieuwe Nissan Navarra NP300. 

Renault wil als producent van lichte bedrijfswagens een nieuwe stap zetten. Het merk is naar eigen zeggen al 17 jaar nummer één op de Europese markt en heeft, schrijft het zelf, ook een sterke positie op de Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse markt. Om verder te groeien, komt Renault nu met een midsize pick-up.

Deze modelvariant is volgens Renault wereldwijd goed voor meer dan een derde van de verkopen van lichte bedrijfswagens. Afgelopen juni lanceerde Renault in Buenos Aires de Renault Duster Oroch, bestemd voor de Zuid-Amerikaanse markt.

De Alaskan Concept die Renault vandaag introduceert, is een concrete studie van een pick-up die de fabrikant wereldwijd wil aanbieden. De auto werd ontworpen door Nederlander Laurens van den Acker. De Alaskan heeft een laadvermogen van iets meer dan een ton. De aandrijving komt van de 1,6 liter twinturbo dieselmotor die we al kennen van de Trafic en de Espace. 

De nieuwe Alaskan is nog een concept, maar in de versie van Nissan wordt de rijdende versie binnenkort geintroduceerd op de IAA. Deze nieuwe Navarra zal tijdens de BedrijfautoRAI 2015 zijn Nederlandse primeur beleven. Het gedeelde platform van de Navarra en de Alaskan zal in 2017 ook door Mercedes-Benz gepresenteerd worden. Daarmee stijgt het aantal aanbieders van pickups tot een ongekend hoog aantal.

 

 

DEEL HET