Nieuwe elektrische bestelbus en pick-up van Maxus

Het Chinese merk Maxus is bij velen nog onbekend maar timmert hard aan de weg. Vandaag introduceerde het merk in Waalwijk hun derde elektrische bestelbus en een elektrische pick-up truck. Maxus biedt hiermee al twintig voertuigvarianten aan.

Bij Van Mossel in Waalwijk werd het doek getrokken van de Maxus eDeliver7. Deze elektrische bestelbus komt tussen de twee andere bestelbussen die het Chinese merk al even aanbiedt in Nederland: de kleine eDeliver3 en de grote eDeliver9. Deze zijn beide ook als chassis-cabine verkrijgbaar. Ten opzichte van zijn oudere broers is de eDeliver7 duidelijk moderner: zaken zoals laadcapaciteit zijn wat meer bij de tijd.

Maxus eDeliver7

De nieuwste bestelbus van Maxus is met 8,7 m3 laadruimte exact de maat die een pakketbezorger nodig heeft. Het rijbereik in de stad wordt door Maxus heel positief geschat op 500 kilometer. Opvallend, want de officiële actieradius volgens WLTP meet slechts 365 kilometer. Dit is echter zonder het regeneren dat een bestelbus doet in stadsverkeer als hij steeds moet remmen. Een praktijktest zal het echte bereik tonen.

De Maxus eDeliver7 is verkrijgbaar in drie varianten: een korte of lange versie, en een lange met een hoog dak. Je kunt ook kiezen uit twee accupakketten, waarbij het hierboven genoemde bereik uiteraard alleen voor de grootste accu geldt. Maxus zet in op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit betekent dat de eDeliver7 gunstig geprijsd is. Je koopt hem al voor minder dan 47.000 Euro. De exacte prijs wordt binnenkort bekend gemaakt.

Elektrische pick-up

Opvallend is ook de introductie van de Maxus T90 EV pick-up. Dit is namelijk de eerste elektrische pick-up truck die in Nederland officieel wordt geïntroduceerd. We zien her en der wel wat Amerikaanse pick-ups die elektrisch zijn, maar dit is grijze import. Bovendien kunnen ze alleen langzaam laden vanwege de Amerikaanse stekkers. De T90 EV is gebouwd volgende Europese specificaties en is dus veel bruikbaarder.

Na een eerder avontuur in Nederland is Maxus vorig jaar een samenwerking aangegaan met Van Mossel. Samen met vier andere partners, waaronder Truckland en Bluekens, verzorgen zij de service en onderdelenverkoop. Alle modellen van Maxus zijn per direct te bestellen. De eerste exemplaren van de eDeliver7 worden dit jaar nog op kenteken gezet, de T90 EV pick-up volgt in het voorjaar.

 

 

DEEL HET