Nieuwe Kangoo en Express van Renault

Hoewel Renault een reputatie heeft op te houden als producent van elektrische auto’s en bestelauto’s geeft het nu eerste beelden vrij van een nieuwe Kangoo en Express die vooralsnog met brandstofmotoren geleverd gaan worden. Elektrische varianten komen pas volgend jaar.

Welke motoren dit zijn wil Renault ondanks onze vragen nog niet zeggen, maar ga maar uit van een 1,2 en een 1,5 wellicht zowel als diesel als op benzine. Naast de Kangoo Van komt ook de Renault Express terug. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit een budget-versie van de Kangoo, die de Dacia Dokker vervangt. Zeker is dit dus nog niet. De bestelauto’s kunnen met een automaat worden geleverd en er is keuze uit twee wielbases.

Volgens Renault hebben de nieuwe bestellers een ruimere toegang gekregen vanaf de zijkant naar de laadruimte. Foto’s hiervan ontbreken nog. Ook zou er lading bovenlangs doorgestoken kunnen worden naar voren. Nu heeft Renault in het verleden ook geëxperimenteerd met een omklapbaar tussenschot, maar de RDW in ons land keurde dit af.

Elektronica

De nieuwe bestelauto’s zien er modern uit en zijn voorzien van de laatste stand van voertuig-elektronica. Denk aan Easy Link van Renault inclusief parkeerhulpen en beveiliging van de dode hoek. Dit geldt ook voor de nieuwe Express. Daarover schrijft Renault: “Deze is gericht op  ondernemers en bedrijven met een klein tot groot wagenpark en voldoet met de beste prijs-prestatieverhouding aan alle basisbehoeften.”

Komend voorjaar worden de nieuwe bestelauto’s leverbaar.

DEEL HET