Nieuwe Kangoo van Renault

Renault introduceert een volledig nieuwe Kangoo koeriersauto, waarvan we de prijs in juni zullen vernemen en waarvan de levering dit najaar begint. Kenmerken zijn een compleet nieuw uiterlijk, een grote schuifdeur en varianten die elektrisch rijden.  

Met de nieuwe Kangoo zet Renault een koeriersauto neer die er duidelijk representatiever uitziet dan zijn voorganger. Dit merk staat erom bekend dat het praktische oplossingen zoekt en dat leidt in dit geval tot een brede schuifdeuropening, handig wanneer op plekken geladen moet worden met weinig ruimte, zoals in de binnenstad. Dit is overigens wel een optie, die alleen voor de rechterkant geldt.

Elektrisch

Renault biedt voor de Kangoo een benzinemotor met keuze uit 100 of 130 pk en een diesel die je kunt krijgen met 75, 95, of 105 pk. Daarbij is er ook keus uit een handbak of een automaat. Maar veel interessanter is natuurlijk dat Renault elektrisch aangedreven varianten aanbiedt. Dat doet dit merk intussen al tien jaar en in die tijd wist Renault al 58.000 elektrische Kangoo’s af te zetten. Met een batterij van 44 kWh komt de Kangoo tot een actieradius van 265 km afhankelijk natuurlijk van de omstandigheden. De elektromotor levert 75kW en in Eco-modus 55kW. Dat laatste zou eigenlijk voldoende moeten zijn. Net las bij het vorige model is ook deze Kangoo in twee lengtes verkrijgbaar.

Renault heeft verder alles gedaan wat tegenwoordig hoort bij een nieuwe (bestel)auto: Connected Services, tal van assistenstiesystemen keus uit meerdere kleuren, enz.

Renault Express

Van de Kangoo komt er een goedkopere variant die Express wordt genoemd. In de jaren tachtig was dit de naam van de koeriersauto van Renault, dus voordat de Kangoo kwam. De Express heeft net iets andere koplampen en achterlichten, het geheeld wordt een tikje goedkoper uitgevoerd en er zijn geen elektrische varianten van. Wel zijn er connected services en een multimediasysteem alsmede enkele assistentiesystemen.

Renault Trafic Combi

Van de grotere eentons bestelauto Trafic komt Renault met twee versies voor passagiersvervoer. Het gaat om een Trafic die geschikt is voor gezinnen en er komt een mooiere uitvoering, de SpaceClass, voor VIP-vervoer of als hotelshuttle.

DEEL HET