Nieuwe Mercedes Sprinter continu online

Mercedes-Benz heeft een compleet nieuwe Sprinter bestelautoserie gepresenteerd. Bij deze bestelautoserie ligt de nadruk op connectiviteit en een keur aan assistentiesystemen, waardoor de nieuwe besteller relatief compleet aangeboden wordt. Levering start in juni, volgend jaar komt er een e-Sprinter.

Kenmerk van de nieuwe Sprinter is niet zozeer dat de afmetingen grotendeels identiek aan de voorganger en ook niet dat er een versie komt met voorwielaandrijving, hoe nieuw dat ook is. Het toverwoord is Mercedes Pro, een wat Mercedes noemt ‘digitaal ecosysteem’ waardoor chauffeur en planning altijd weten waar ze aan toe zijn gedurende de rit. De nieuwe Sprinter is continu online. Mercedes zet vol in op een optimale informatievoorziening waarbij bezorgroutes regelmatig veranderen terwijl de chauffeur al onderweg is.

Een tweede aspect is het vol inzetten op assistentiesystemen ter verbetering van de veiligheid. Dit loopt uiteen tot beveiliging van de dode hoek tot een standaard regensensor. Ook biedt Mercedes assistentie tegen zijwind en is er een noodremsysteem. Er is een noodknop om hulpdiensten te alarmeren.

Volgend jaar komt Mercedes met de e-Sprinter. Ook van de kleinere Vito komt een variant met elektrische aandrijving in 2019.  Hiervan heeft de Hamburgse pakketvervoerder Hermes er al 1500 besteld. 

DEEL HET