Nieuwe Mitsubishi L200

In het wereldwijd belangrijke segment van de 1 tons pick-up is Mitsubishi een belangrijke speler. Ook in Europa wint dit segment aan populariteit, en met alle nieuwe spelers zoals VW, Mercedes en Renault stijgt de concurrentie. Mitsubishi zet nu een compleet nieuw model neer als wapen in de strijd.

De nieuwe L200 wordt geproduceerd in Thailand, en daar wordt hij ook het eerst op de markt gebracht. De rest van de wereld volgt volgend jaar. De L200 maakt al veertig jaar deel uit van het leveringsprogramma van Mitsubishi en is daarmee één van de belangrijkste modellen van het Japanse automerk. 

De nieuwe generatie is opvallend gestyleerd en heeft een nieuw interieur met een moderne en robuuste uitstraling. De hoogwaardige sfeer wordt mede bepaald door zacht aanvoelende materialen en het stikwerk op de middenconsole, armsteun en parkeerrem.

De 4WD-versies van de Mitsubishi L200 zijn uitgerust met Super-Select 4WD voor optimale tractie en rijeigenschappen op elk type ondergrond, of Easy-Select 4WD waarmee eenvoudig kan worden geschakeld tussen verschillende rijmodi voor verschillende typen ondergrond. Door de toepassing van nieuwe rijmodi staan beide 4WD-systemen garant voor nog betere off-roadprestaties. 

Nieuwe Off-roadmodus: Zowel Super-Select 4WD als Easy-Select 4WD maakt gebruik van een nieuwe Off-roadmodus met de afzonderlijke standen GRAVEL, MUD/SNOW, SAND en ROCK alleen in 4LLc-stand). De Off-roadmodus stuurt het motorvermogen, de transmissie en de remmen aan om de hoeveelheid wielslip te regelen, de prestaties in het terrein te optimaliseren en de zelfredzaamheid in sneeuw en modder te vergroten. De nieuwe zes traps automaat draagt een steentje bij aan een beter comfort en een lager verbruik. Dankzij de verbeterde aerodynamica en het uitgekiende aandrijfsysteem zet de nieuwe L200 ook een volgende stap op de duurzaamheidsladder. 

Na de verkoopstart in Thailand op 17 november a.s. wordt de Mitsubishi L200 stapsgewijs gelanceerd in andere markten in de ASEAN-regio en in Oceanië, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Uiteindelijk zal het voertuig in circa 150 landen worden aangeboden.

Voor de Nederlandse markt is het, net als bij het huidige model, niet mogelijk om met een achterbank te voldoen aan de 'grijs kenteken' voorwaarden. Daarvoor is ook bij dit model een verlengde laadbak en waarschijnlijk een verhoogd cabinedak nodig. 

Mitsubishi Motor Corporation streeft naar een wereldwijde afzet van circa 180.000 exemplaren van de nieuwe en huidige Mitsubishi L200 in het huidige fiscale jaar. De L200 is een wereldwijd, strategisch kernmodel en was in het vorige fiscale jaar, na de Outlander, het op één na bestverkochte voertuig van het merk.

DEEL HET