Nieuwe Navara als BedrijfsautoRAI primeur

Nissan heeft de eerste beelden losgelaten van de nieuwe Navara pick-up. Deze compleet nieuwe bestelwagen heeft als toevoeging NP300 bij de naam Navara gekregen. Belangrijkste noviteit is de nieuwe motorengeneratie die aanzienlijk schoner en zuiniger is dan zijn voorganger.

De gehele auto is compleet vernieuwd en de belangrijkste noviteit is de onafhankelijk geveerde multi-link achteras. Daarmee is Nissan de eerste ter wereld die deze techniek toepast onder een pick-up. Voor het comfort betekent dit een revolutie aangezien het kenmerkende slaan van de starre achteras achterwege blijft. 

De nieuwe Nissan heeft een laadvermogen van een ton en maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde 2,3 liter dCi dieselmotor. Deze is volgens de producent maar liefst 24% zuiniger dan zijn voorganger. Er zijn twee versies van deze nieuwe motor met vermogens van 160 pk (118 Kw) en 190 pk (140 Kw). Deze laatste is voorzien van twinturbo techniek. Standaard is een manuele zesbak maar een automatische versnellingsbak met zeven gangen is ook leverbaar voor de double-cab uitvoeringen. Standaard is de Navara uitgevoerd met achterwiel aandrijving, 4x4 is tegen meerprijs leverbaar. Sterk punt is het trekgewicht van maar liefst 3,5 ton in combinatie met het laadvermogen van 1000 kg. De nieuwe Navara zal zijn internationale debuut maken tijdens de IAA in Frankfurt op 15 september. De Nederlandse primeur is tijdens de BedrijfsautoRAI 2015 die van 20 tot 24 oktober in Amsterdam gehouden wordt. 

DEEL HET