Nieuwe snellaadlocatie voor vrachtwagens in Amsterdam

Het Holthausen Energy Point in het Westelijk Havengebied van Amsterdam is uitgebreid met een snellaadlocatie. Hiermee komen nieuwe laadpalen beschikbaar speciaal voor elektrische vrachtwagens en bestelbussen.

Op veel snellaadlocaties in en rond Amsterdam kunnen elektrische vrachtwagens niet terecht, vanwege lage luifels of een zwakke ondergrond. Aan de Beiraweg 3 is daarom een nieuwe snellaadlocatie geopend, waar zijn wel terecht kunnen. Op deze locatie kon al waterstof getankt worden, maar dankzij NXT 50five staan er nu ook twee snelladers.

Powerbank
Ondanks het volle stroomnet in Noord-Holland kan hier toch met maximaal 320 kW worden geladen. Dit kan omdat beide ADS-TEC snelladers werken als een powerbank: de energie wordt vooraf opgeslagen in een accu, waardoor snel geladen kan worden. Het Holthausen Energy Point is openbaar, dus elke elektrische vrachtwagen kan er terecht. Vrijwel alle laadpassen worden geaccepteerd.

Erik Metselaar, directeur van NXT Mobility: “Deze snellaadlocatie is ondersteund met subsidie vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie. De goedkeuring van ons project door Kansen voor West, het Programmamanagement voor West-Nederland, is een cruciale stap in de versnelling van de transitie naar duurzaam vrachtvervoer in Noord-Holland.

DEEL HET