Nieuwe Volvo service geeft inzicht in thuis laden

Al die aandacht voor publieke laadinfrastructuur is natuurlijk heel goed, maar het best (en het goedkoopst) laad je je elektrische vrachtwagen natuurlijk op op eigen terrein. Hiervoor introduceert Volvo nu een nieuwe service: Charging Management.

Met de nieuwe service wil Volvo transportbedrijven helpen bij het opladen van hun vrachtwagens op eigen terrein. Via Charging Management heeft het bedrijf constant inzicht in het laden, waardoor verrassingen en dus ongeplande laadsessies voorkomen worden. Via het platform Volvo Connect kan het bedrijf laadsessies inplannen en beheren.

Door middel van Charding Management kan ingesteld worden wanneer de accu’s vol moeten zijn, en dus een laadsessie moet beginnen. Mocht er iets mis gaan, dan krijgt de gebruiker hier een melding van. “Opladen is een belangrijk aspect bij het gebruik van een elektrische vrachtwagen. Als transportbedrijf wil je er zeker van zijn dat je trucks opgeladen zijn en klaarstaan voor de volgende transportmissie. Het opvolgen van het laadproces is ook belangrijk, om te kunnen zien of er afwijkingen zijn. Deze service helpt de vervoerders hierbij,” zegt Johan Östberg, Electromobility Service Owner bij Volvo Trucks.

Charging Management is een onderdeel van Volvo Connect, naast Volvo Open Charge, dat vorig jaar geïntroduceerd wordt. Deze service is bedoeld voor het laden onderweg. Laadstations, zoals die van Milence, kunnen gevonden en gereserveerd worden. Voor het laden heeft Volvo verder een eigen laadpas en een app. Via het platform van Volvo Connect vindt ook de facturatie plaats.

DEEL HET