Nieuwe VW Multivan ook als hybride

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de nieuwe Multivan, tot voor kort de passagiersversie van de welbekende Volkswagen-bus. Deze keer koos VW voor een geheel nieuw platform dat los staat van een toekomstige T7.  Voor het eerst past Volkswagen nu ook plug-in hybride techniek toe in een bedrijfswagen.

De toekomst van mobiliteit wordt volgens VW bepaald door elektrificatie en de opmars van autonoom rijden. Om klaar te zijn voor die toekomst, steunt het gamma van Volkswagen Bedrijfswagens in het ‘Transporter-segment’ op drie belangrijke modellijnen. Naast de Multivan die focust op gezinnen en personenvervoer, is dat de Transporter ‘6.1’, bedoeld voor bedrijfsmatige inzet. En met de elektrisch aangedreven ID. Buzz gaat Volkswagen Bedrijfswagens vanaf 2022 vol-elektrisch met een geheel nieuw model. 

Plug-in hybride

Voor het eerst wordt de Multivan een op zich zelf staand model, eigenlijk als opvolger van de Sharan, maar dan in een hoger segment. De toekomstige nieuwe Transporter staat daar los van. Die wordt gebouwd op een afzonderlijk, in samenwerking met Ford ontwikkeld platform. Volkswagen Bedrijfswagens levert de Multivan voor het eerst als plug-in hybride. De combinatie van een elektromotor en TSI turbo-benzinemotor leidt tot een systeemvermogen van 160 kW/218 pk. De nieuwe Multivan eHybrid kan geheel elektrisch en geruisloos door de stad rijden, en start in principe altijd in elektrische modus. De 13 kWh lithium-ion batterij maakt het mogelijk om een deel van de dagelijkse ritten geheel elektrisch af te leggen. 

Semi-autonoom

Voor maximale veiligheid en comfort is de Multivan er met een groot aantal geavanceerde assistentiesystemen. Front Assist inclusief City Emergency Braking, uitwijkondersteuning, dynamische weergave van verkeerstekens, Lane Assist en cruise control zijn standaard. IQ.DRIVE Travel Assist (optie) maakt semi-autonoom rijden mogelijk en zorgt dat de Multivan een veilige afstand aanhoudt tot voorliggers en netjes tussen de wegmarkeringen blijft.

De nieuwe Volkswagen Multivan wordt begin 2022 op de Nederlandse markt verwacht. In aanloop naar de marktintroductie geeft Volkswagen Bedrijfswagens meer informatie vrij over de specificaties en de prijzen. 

MQB-platform 

Voor het eerst is de nieuwe Multivan gebaseerd op het MQB-platform van de Volkswagen Groep. Dit resulteert in een lange wielbasis en een grote spoorbreedte, ofwel: meer interieurruimte, betere stabiliteit en groter rijcomfort. Hij is 4,97 meter lang (lange versie 5,17 meter), 1,94 meter breed en 1,90 meter hoog, dus langer, breder en lager dan zijn voorganger. De nieuwe Multivan is als vanouds herkenbaar als Multivan. Hij heeft bijvoorbeeld de auto-omvattende horizontale ‘karakterlijn’. De lijnvoering van de motorkap en voorruit doet denken aan die van de klassieke Multivan T4. Scherp getrokken, vlakke koplampunits zetten daarbij eigentijdse accenten. Optioneel zijn IQ.LIGHT LED Matrix koplampen leverbaar. Al met al oogt de nieuwe Multivan ‘clean’ en tijdloos.

Flexibel interieur

Om het rijden makkelijker te maken en tegelijkertijd (nog) meer ruimte te creëren, heeft de Multivan geen versnellingspook en handrem meer. Een  DSG-automaat is standaard en wordt dankzij shift-by-wire technologie nu bediend door een schakelaar rechts van het stuur. De traditionele handrem heeft eveneens plaats gemaakt voor een schakelaar. Dankzij die oplossingen is de ruimte tussen de voorstoelen nu volledig vrij, en dat biedt handige mogelijkheden, bijvoorbeeld een doorloopje naar achteren. Voor het eerst is de Multivan er ook met een glazen panoramadak. In de avond kan ambienteverlichting bijdragen aan de sfeer. 

 

DEEL HET

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database zoekopdrachten